" » Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü)" resimli Dolmalar oktay usta video

18 Kasım 2011 Cuma

" » Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü)" resimli Dolmalar oktay usta video
"Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü)" Açıklama : Dolmalar tarifleri yemek tarifi7 kategorisi altındaki "Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü)" başlıklı yemek tarifini sunar: yayın tarihi Pazar, 13 Kas 2011 . Açıklama: Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) yemek tarifini en kolay sekilde sizlere anlatmaya calıştık. sitemizde daha fazla Dolmalar tarifi bulabilirsiniz, kolaya gelsin.
Açıklama : Gayr-i Müslimler Osmanlı mutfağına farklı lezzetler katarak onu zenginleştirmişlerdir. Bu lezzetlerden en güzeli, özellikle İstanbul ve İzmir’de çok tanınan ve sevilen; bol baharatlı ve tatlı zeytintağlı yaprak dolmasıdır. Biraz maarifet ve sabır gerektiren bu yemek mutfakta ustalığınızı göstermenin ve bir ziyafet hazırlamanın en emin yoludur. Denemenizi tavsiye ederim.
Kaç Kişilik 10

 

Zorluk Derecesi: Kolay

 

Kullanılan Malzemeler:
  1. 5 bardak rendelenmiş ya da ince küpler halinde doğranmış soğan
  2. 1,5 su bardağı zeytinyağı
  3. 1 su bardağı yıkanmış ve ılık suda 20 dakika bekletilmiş pirinç
  4. 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  5. 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  6. 1 buçuk tatlı kaşığı yenibahar
  7. 1 tatlı kaşığı tarçın
  8. 1 tatlı kaşığı nane
  9. 1 tatlı kaşığı karabiber
  10. 2 tatlı kaşığı tuz
  11. 3 tatlı kaşığı şeker
  12. Yarım su bardağı limon suyu
  13. Sıcak suyla iyice yıkanmış salamura yaprak
Hazırlık
  1. Zeytinyağı ve soğanları kısık ateşte yavaş yavaş pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra kuş üzümü, fıstık ve pirinci ekleyin ve 10 dakika kadar kavurmaya devam edin. Tüm baharatları, tuzu ve şekeri ekleyin. Karıştırarak pişirmeye devam edin. Gerekirse yarım su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz. Pirinçler yumuşadığında (biraz diri kalmaları gerekiyor) altını kapatın.
Tarifin Hazırlanışı
  1. Dolma tenceresi sığ ve yayvan olmalıdır. Tencerenin altına bir sıra yaprak döşeyin ve sardığınız dolmaları çember şeklinde dizin. İki kattan fazla olmamasına özen gösterin aksi halde daha çok su kullanmanız gerekecek ve dolma içi tadını yitirecektir. 2 su bardağı sıcak suyu limon suyu ile karıştırarak dolmaların üzerinde gezdirerek ekleyin ve üstlerine bir sıra daha sarma yaprağı döşeyin. Kapağını kapatarak yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Pişirdikten sonra kapağını açmadan bir gün tencere içinde bekletin.

No related posts.

Kategori Etiketler: Dolmalar tarifi ,Dolmalar diyet tarifleri,Dolmalar saglıklı beslenme, resimli Dolmalar tarifleri ,Dolmalar video, oktay usta Dolmalar tarifleri , pratik Dolmalar tarifleri ,kolay Dolmalar tarifleri,resimli Dolmalar tarifleri , Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) ara,Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) video ,Resimli Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) tarifi, oktay usta Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) tarifi,Dolmalar,Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü),videolu Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) tarifi,Zeytinyağlı Yaprak Dolması (Osmanlı Usulü) resim

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

pratik yemek tariflerini Copyright © 2011