Meyveli Pratik Pasta (Köstebek Pasta) Ziyaretimize ilk defa gelecek olan komşularımız için 1 saatte hazırladığım bu pasta çok hafif oldu.Meyveli olması eşimde farklı bir yaklaşıma sebep oldu ne de olsa hamurişini pek yemeyen biri fakat meyveye asla hayır diyemez.İkisi birleşince de benim oyunum ortaya çıktı “sen bana eninde sonunda pasta, börek yedireceksin yani…?” Tabi benden ses çıkmayınca herkes afiyetle tüketti..Onlara ve size afiyet olsun… Meyveli Pratik Pastameyveli pratik pasta
çikolatalı rulo pasta
CIKOLATALI RULO PASTA
Malzemeler:
4 yumurta / beyazı sarısından ayrılmış
3 yemek kaşığı su
1/2 su bardağı tozşeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı kakao
1 buçuk çay kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
elmalı kek
]Malzemeler: 1 su bardagi kabartma tozlu un (self-rising flour)
not: Bu unu kendiniz yapmak icin varsa kekun, yada normal unun icine 3 cay kasigi karbonat + 2 cay kasigi kabartma tozu + 1 cay kasigi tuzla birlikte eleyip kullanabilirsiniz. Bu tarifte 1 bardagini alt hamura, kalanindanda 3/4 bardak ust hamura kullanin.
1/2 su bardagi iyice cekilmis badem
80gr tereyagi veya margarin (yaklasik 5 bucuk yemek kasigi kadar)
1/3 bardak kahverengi seker
1 tatli kasigi limon suyu
1 cirpilmis yumurta (yaklasik)
Icine
sünger bob kekleri
Portakallı Islak Kek
5 yumurta
2 bardak fruktoz (yada şeker)
1 paket margarin
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 bardak un
5 portakal (kabuğu rendelenecek, suyu sıkılacak)
Yumurta, şeker, vanilya ve kabartma tozu çırpılır. Un eklenir. Eritilmiş margarin ve ince rendelenmiş 5 portakalın kabuklarının yarısı eklenir. (geri kalan rendelenmiş kabuk kek süslemesi için kullanılacaktır). Yuvarlak kek kabı yağlanır ve üzerine biraz un serpilir. Elde edilen kek karışımı ancak ondan sonra kaba konur. Önceden ısıtılmış fırında 100 derecede pişirilir. Hazır olup olmadığını anlamak için ahşap kürdan batırılır. İçinden kürdan kuru olarak çıkıyorsa, kek hazır demektır.
Kek fırından çıkarılır. Daha sonra servis tabağına konur ve henüz sıcakken kaşıkla, her tarafa nüfus edecek şeklinde portakal suyu dökülür.Kekin çok fazla ıslak olmasını istenmiyorsa, portakal suyunun yarısı konabilir.
Kekin üstüne kalan portakal kabukları serpilir.
Not: Bu kek ayrıca kakaolu olabilir. Hamur yapılırken portakal kabukları yerine 3-4 kaşık kakao konur. Fırından alındıktan sonra üzerine 1 bardak süt eklenir.
çooook hafif bir lezzet
KADAYIFLI MUHALLEBİ
Malzemeleri:
Kadayıf katmanı için:
250 gr çiğ kadayıf
2-3 kaşık tereyağ
1,5 su bardağı kadar iri dövülmüş ceviz
4 kaşık toz şeker
Muhallebisi İçin:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
5 tepeleme çorba kaşığı un
1 paket vanilya
0 yorum:
Yorum Gönder