resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalartarifleri,pratik Kekler ve pastalar tarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler Ekmek Unlu Hazır Kek

15 Kasım 2011 Salı

‘Kekler ve pastalar’ kategorisi için arşiv

Çikolata Parçalı Bisküvi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

 

 
2 yumurta sarısı

 

1 paket margarin

devamını oku…

 

 

Categories:Kekler ve pastalarTags: Çikolata Parçalı Bisküvi tarifleri, resimli Çikolata Parçalı Bisküvi tarifi, oktay usta Çikolata Parçalı Bisküvi tarifleri, okatay usta Kekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalartarifleri,pratik Kekler ve pastalar tarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Ekmek Unlu Hazır Kek

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

  

Ekmeğiniz tazeliğini biraz yitirince üzülmeyin..
Onu dilimleyip fırına koyun ve iyice kurutun, ancak rengi koyulaşmasın. Sonra soğutun ve ufalayıp blenderin içinde toz haline getirin. Galeta unu benzeri bu pratik malzemeyi mesela harika bir kek yapmak için un yerine kullanabilirsiniz! Böylece hem ekmeğiniz ikinci hayat kazanmış olur, hem de lezzetli yeni bir tat ile yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz..

 

2/3 paket margarin 
6 çorba kaşığı krema

devamını oku…

 

 

Categories:Kekler ve pastalarTags: Ekmek Unlu Hazır Kek tarifleri, resimli Ekmek Unlu Hazır Kek tarifi, oktay usta Ekmek Unlu Hazır Kek tarifleri, okatay usta Kekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalartarifleri,pratik Kekler ve pastalar tarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Visneli Crumble

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

  

Vişneli Crumble

 

100 gr. oda ısısında yumuşamış margarin
100 gr. seker 
200 gr. un

devamını oku…

 

 

Categories:Kekler ve pastalarTags: Visneli Crumble tarifleri, resimli Visneli Crumble tarifi, oktay usta Visneli Crumble tarifleri, okatay usta Kekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalar tarifleri,pratik Kekler ve pastalartarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Çilekli Krema

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

1 kg taze çilek
1 kutu hazır krema
1 çorba kaşığı un
0,5 bardak fruktoz

 

Çileklerin her birini 5-6 halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye yerleştirin. Üzerine fruktoz döküp yarım saat suyun çıkmasını bekleyin. 
Hafif ateşte 10 dakika durduktan sonra içine krema ve unu ilave edin ve daha 5 dakika karıştırarak kaynatın. 
Ateşten indirip hemen servis kaselerine koyup, 5 dakika soğumaya bırakın. 
Hafif ılık servis edilir.

Categories:Kekler ve pastalarTags: Çilekli Krema tarifleri, resimli Çilekli Krema tarifi, oktay usta Çilekli Krema tarifleri, okatay ustaKekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalar tarifleri,pratik Kekler ve pastalartarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Taze Meyve Jölesi

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok

 125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)

Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur. 
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.

devamını oku…

Categories:Kekler ve pastalarTags: Taze Meyve Jölesi tarifleri, resimli Taze Meyve Jölesi tarifi, oktay usta Taze Meyve Jölesi tarifleri, okatay usta Kekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalar tarifleri,pratikKekler ve pastalar tarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Balkabagı Pastası

Pazar, 13 Kas 2011düzenleyorum yok
 1,5 kılo soyulmus dogranmıs balkabağı
2/3 su bardagı toz şeker
10 adet karanfıl (piştikten sonra atılması gerekir)
1 adet 3 kat pastaban
100 gram pastacı kreması
125 gram cevız, bunların 10-12 tanesı yarım ceviz olsun süslemesi için
150 gram krem şantı veya süt kreması

 

Balkabagını seker ve karanfıllerle tencereye koyarak pısırın.
Soguduktan sonra karanfıllerı cıkarın.
Balkabagını catalla veya el blenderı ıle püre halıne getırın.

devamını oku…

Categories:Kekler ve pastalarTags: Balkabagı Pastası tarifleri, resimli Balkabagı Pastası tarifi, oktay usta Balkabagı Pastası tarifleri, okatay usta Kekler ve pastalar tarifleri, resiimli Kekler ve pastalar tarifleri , değişik Kekler ve pastalar tarifleri,pratikKekler ve pastalar tarifleri , kolay Kekler ve pastalar tarifler

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

pratik yemek tariflerini Copyright © 2011