Ekmek Unlu Hazır Kek
Onu dilimleyip fırına koyun ve iyice kurutun, ancak rengi koyulaşmasın. Sonra soğutun ve ufalayıp blenderin içinde toz haline getirin. Galeta unu benzeri bu pratik malzemeyi mesela harika bir kek yapmak için un yerine kullanabilirsiniz! Böylece hem ekmeğiniz ikinci hayat kazanmış olur, hem de lezzetli yeni bir tat ile yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz..
2/3 paket margarin
6 çorba kaşığı krema
Visneli Crumble
Çilekli Krema
1 kg taze çilek
1 kutu hazır krema
1 çorba kaşığı un
0,5 bardak fruktoz
Çileklerin her birini 5-6 halka şeklinde doğrayın. Bir tencereye yerleştirin. Üzerine fruktoz döküp yarım saat suyun çıkmasını bekleyin.
Hafif ateşte 10 dakika durduktan sonra içine krema ve unu ilave edin ve daha 5 dakika karıştırarak kaynatın.
Ateşten indirip hemen servis kaselerine koyup, 5 dakika soğumaya bırakın.
Hafif ılık servis edilir.
Taze Meyve Jölesi
125 gr kayısı
100 gr kiraz
125 gr kırmızı frenküzümü (isteğe göre)
100 gr çilek
50 gr fruktoz
1 limonun kabuğu (rende)
0,5 tarçın çubuğu
350 ml taze sıkılmış vişne suyu (taze yoksa hazır kullanılabilir)
30 gr nişasta
Biraz nane (süs için)
2 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre)
Meyveler yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır. Çilek ve kayısı küçük küplere doğranır. Tüm meyveler şekerle karıştırılır ve 1 saat bekletilir.
Limon kabuğu rendesi ve tarçın çubuğu vişne suyu ile 5 dakika kaynatılır. Meyveler eklenir ve her şey tekrar 1 taşım kaynatılır. Tarçın çubuğu çıkarılır.
Nişasta 3-4 çorba kaşığı soğuk su ile karıştırılır. Ve kaynayan meyvelere eklenir. Bir taşım daha kaynatılır.
1 büğük yada birkaç küçük kaseye boşaltılır ve soğutulur.
Nane yaprağı ve pudra şekeri ile süslenilir.
Balkabagı Pastası
2/3 su bardagı toz şeker
10 adet karanfıl (piştikten sonra atılması gerekir)
1 adet 3 kat pastaban
100 gram pastacı kreması
125 gram cevız, bunların 10-12 tanesı yarım ceviz olsun süslemesi için
150 gram krem şantı veya süt kreması
Balkabagını seker ve karanfıllerle tencereye koyarak pısırın.
Soguduktan sonra karanfıllerı cıkarın.
Balkabagını catalla veya el blenderı ıle püre halıne getırın.
0 yorum:
Yorum Gönder