Erik turşusu
Çeşitli sebze ve meyvelerin turşusu olur da erik turşusu olmaz mı? İşte damak tadınıza yeni lezzetler eklemek için erik turşusu tarifi
Malzemeleri
Fasulye Turşusu
Taze Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır
Yağlı Biber Turşusu nasıl yapılır Resimli
Yağlı Acı Biber Turşusu,Acı Biber Turşusu Tarifi , Yağlı Acı Biber Turşusu Tarifleri , Yağlı Acı Biber Turşusu Nasıl Yapılır , Yağlı Acı Biber Turşusu Malzemeleri
Ezme Turşu Tarifi
Ezme Turşu Tarifi
Ezme Turşu Yapılışı
malzemeler:
• 4 kg olgun
• Domates
• 1 kg
• Kırmızı biber
• 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
• 1 baş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1,5 yemek kaşığı
• Tuz
• 1/2 bardak
• Sıvı yağ
• 1/2 bardak
• Sirke
• Yarım demetten az
• Maydanoz
Ezme turşunun tarifi:
Malzemelerin hepsi yıkayın. Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin. Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
0 yorum:
Yorum Gönder