Kekler ve pastalar > Portakal Soslu Puf

15 Kasım 2011 Salı

Kekler ve pastalar > Portakal Soslu Puf

Portakal Soslu Puf

Portakal Soslu Puf (4 Kişilik)

 

Portakal Soslu Puf anlatımlı resimli tarifi Portakal Soslu Puf video kekler ve pastalar

 

Malzemeler

100 gr Kuru Kayısı
2,5 Su Bardağı Portakal Suyu
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri
1 Kahve Fincanı Un
1 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Margarin

Yemeğin Tarifi

Fırını 200 derece ısıtın. Kayısıları doğrayıp 1 çorba kaşığını ayırın. Kalanını 
portakal suyu ile birlikte tavada 5 dakika kadar pişirip blenderden geçirin.
Margarin, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz bir karışım halini alana dek 2-3 
dakika kadar karıştırın. Yağlanmış 4 puding kalıbına eşit miktarlarda paylaştırıp 
önceden ısıtılmış fırına vererek 20 dakika kadar pişirin. Puding kalıplarını ters 
çevirerek pişen yumuşak kekleri düz servis tabaklarına alın.
Hazırladığınız kayısılı portakal sosunu ısıtıp kalıplardan çıkardığınız sünger 
görünümlü yumuşak keklerin üzerine dökerek servis yapın.

Benzer yemek tarifleri:

  1. Soslu Börek Tarifi Resimli (5.4) soslu börek nasıl yapılır soslu börek yapılışı resimli soslu börek tarifi soslu börek resimli tarif Malzemeler 4 adet yufka 400 gram beyaz peynir ya da istenilen bir malzeme Sosu için;...
  2. Portakallı Islak Kek (5.6) 5 yumurta 2 bardak fruktoz (yada şeker) 1 paket margarin 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 3 bardak un 5 portakal (kabuğu rendelenecek, suyu sıkılacak) Yumurta, şeker, vanilya ve...
  3. Limon Soslu Kek (5.6) Limon Soslu Kek Tarifi Limon Soslu Kek Yapılışı Dışardan aldığınız hazır kekleri aratmayacak nitelikte onlar kadar lezzetli bir kek tarifi yemeğe doyamayacaksınız Malzemeleri * 3 Adet yumurta * 1,5 bardak...
  4. fındıklı çörek nasıl yapılır (5.7) fındıklı çörek, fındıklı çörek tarifi resimli, fındıklı çörek yapılışı Örgülü fındıklı çörek Malzemeler 3 su bardağı un 1 fincan süt 3 çorba kaşığı toz maya 1 çay kaşığı tuz 1...
  5. Briyoş Tarifi Resimli (5.7) Resimli Briyoş Tarifi Briyoş Resimli Tarifi Briyoş Tarifi yapılışı Briyoş nasıl yapılır Briyoş Tarifi Resimli Malzemeler Mayalı Hamur Malzemesi 4.5 Su Bardağı Un 1 Kahve Fincanı Tozşeker 1 Kahve Fincanı...
  6. Kestaneli Kek (5.7) Kestaneli Kek Tarifi Kestaneli Pasta Malzemeler 3 yumurta 3 su bardağı un Yarım su bardağı pirinç unu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 su bardağı zeytinyağı 1 su...
  7. Çikolata Soslu Krep Tarifi (5.7) Çikolata Soslu Krep için Malzemeler • 2,5 çay bardağı un • 1 çay bardağı tozşeker • 2 adet yumurta • 1/2 çay kaşığı tuz • 1,5 su bardağı süt •...
  8. Fesleğen Soslu Erişte (5.8) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 30 dk Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 4 kişilik hazır erişte 1 çorba kaşığı fesleğen sos 1 diş doğranmış sarımsak 1 adet doğranmış domates...
  9. çikolata soslu pasta (5.9) ÇİKOLATA SOSLU PASTA Sütlü Tatlilar, Sütlü Tatli Tarifleri, Tatli Tarifleri Malzemeler: 2 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta 2,5 su bardağından iki parmak fazla süt Yarım su bardağı tozşeker...
  10. Çikolata Soslu meyveli Parfe (7.8) Çikolata soslu meyveli parfe Malzemeler; 1 kg süt 150 gr margarin 3-4 kaşık un 1 paket vanilya 3 adet kivi 2 adet muz 1 adet portakal kabuğu yarın ananas 15...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

pratik yemek tariflerini Copyright © 2011