yemek tarifi7 "Türlü Konservesi" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

16 Kasım 2011 Çarşamba

'Türlü Konservesi' Turşular ve konservelerPing this!

yemek tarifi7 "Türlü Konservesi" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

 

TÜRLÜ KONSERVESİ

 

Kullanılacak malzeme:
Patlıcan bamya domates ayşekadın fasulyesi kabak biber.

 

Yapımı: Her sebzeyi önce ayrı ayrı yıkamalı. Bamyaları yukarıda görüldüğü biçimde kesip hazırlamalı. Patlıcanları alaca denilen biçimde soyduktan sonra uzunlamasına dörde bölmeli ve her parçayı küçük küçük doğramalı içinde % 1 oranında tuz bulunan suya atıp bir süre orada tutmalı. Kabakların üzerleri kazındıktan sapları kesildikten sonra bunları da küçük parçalara doğramalı. Tohumları ve tohum yatakları çıkarılacak biberleri küçük parçalara doğramalı. Fasulyelerin uçlarını kesip kılçıklarını aldıktan sonra bunları da taneler arasındaki boşluktan keserek ikiye veya üçe doğramalı. Sebzeleri böylece hazırlayınca ayrı ayrı haşlamalı. Sadece domatesi haşlamayıp dilim dilim doğramalı. Sıra sebzelerin kavanozlara doldurulmasına gelince önce kavanoza bir dilim domates koymalı. Bunun üstüne öbür sebzelerle domatesleri karıştırarak doldurmalı. En üste bir domates dilimi daha oturtmalı. Bu sebzelerin haşlama suyu kararacağından bundan yararlanmak doğru değildir. Ya kavanoza bir kaşık tuz koyup bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurmalı veya % 15 oranında kaynar salamura suyu doldurmalı. Havası Çıkarıldıktan ve ağzı silindikten sonra kavanozun kapağını kapatmalı. Kavanozlarını otoklava koyanlar 1155 santigrat (240 fahrenheit) derecesinde yarım saat sterilize edeceklerdir. Otoklavı ölma. yanlarsa 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir. Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı. Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı.

 

Benzer yemek tarifleri:

  1. Yaz İçin Sebze Çorbası(diyet) (5.6) Açıklama : besin değeri yüksek, kalorisi düşük, ucuz bir çorba. ”haşlanmış sebze” nin yenilebilir hali:) Süre 1 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: 2 orta boy patates 2 orta boy...
  2. Vişne konservesi (6.6) VİŞNE KONSERVESİ Malzemeler: 3 kilo vişne Şurubu için: 3 kavanoz soğuk su 1.5 kavanoz şeker Yapılışı Önce şekerli şurubu hazırlanır. Yani: Soğuk su tencereye şekerle birlikte konur. Şeffaf bir renk...
  3. Bamya Konservesi (7.4) Bamya Konservesi Bamyaların saplarını ayıklayın yıkadıktan sonra bir tencere bol su 1 kaşık tuz 1 kaşık limon suyu koyup kaynatın. Bamyaları bu suda 3 dakika haşlayın. Haşlanan bamyaları süzüp kavanozlara...
  4. Domates konservesi yapımı (7.4) Kışlık konserve yapımı, Domates Konservesi Yapılışı, Domates Konservesi için Malzemeler 5 kg. domates, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 çorba kaşığı tuz, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, Hazırlanışı 1-Domatesler kabuklarıyla beraber...
  5. Türlü Soslu Makarna (8.1) Açıklama : oldukça lezzetli akşam misafirlerinize ikram edebilceğiniz bir tarif Kaç Kişilik 6 Süre 45 dakika Zorluk Derecesi: Easy Kullanılan Malzemeler: 1 paket Midye Makarna 1 büyük patlıcan (boydan 4...
  6. Ayva konservesi (9.2) AYVA KONSERVESİ malzemeler: Ayva Şeker Yapılışı: Ayva konservesi yapmak için iyi olgunlaşmış kokulu iri ayvalar seçilir. Ayvaların üzerlerindeki tüyler temiz bir bezle silindikten sonra bunlar dörde bölünür. Çekir-dekleriyle çekirdek yatakları...
  7. Buharda Türlü (10.3) Buharda Türlü Tarifi Malzemeleri 2 adet kabak 2 adet havuç 15 adet taze fasulye 10 adet mantar 2 adet domates 2 adet patates 4 adet sivri biber 1 adet soğan...
  8. Bezelye Konservesi (13.4) BEZELYE KONSERVESİ Kullanılacak malzeme (1 litrelik bir kavanoza göre): 1300 – 1500 gram bezelye (kabuklu olarak) 1 çay kaşığı toz şekeri % 1.5 oranında tuz ve yeteri kadar su. Yapımı:...
  9. Bakla Ezmesi Konservesi (18.2) Kullanılacak malzeme: 1.5 kilo kuru bakla 1 bardak zeytinyağı 4 baş soğan 1 iri limonun suyu 11/2 çay kaşığı toz şekeri 8 bardak su, yeteri kadar tuz. Yapımı: Bir tencereye...
  10. Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesi (22.9) ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA FASULYESİ KONSERVESİ malzeme: 2 kilo iç barbunya. 1 bardak zeytinyağı, 4 baş soğan, otta bey 4 domates, 11 bardak su, yeteri kadar taz. Yapımı: Bir tencereye çentilircesine ince...
Etiketler:Türlü Konservesi video ,Resimli Türlü Konservesi tarifi, oktay usta Türlü Konservesi tarifi,Türlü Konservesi,videolu Türlü Konservesi tarifi,Türlü Konservesi resim

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

pratik yemek tariflerini Copyright © 2011