Kelek Turşusu
Malzemeler:
3 adet küçük boy kelek kavun.
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su.
Hazırlanışı:
Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.
Salatalık Turşusu
Vişne konservesi
Malzemeler:
3 kilo vişne
Şurubu için:
3 kavanoz soğuk su
1.5 kavanoz şeker
Karışık Turşu
Acur Turşusu
Yaz Turşusu
500 gr. sivri biber
1 fincan sirke
5 diş sarımsak
2 kaşık limon suyu
tuz
su
Biberler iyice yıkanır. Tencereye 2 bardak su ve tuz konulup biberler haşlanır sonra tabağa alınır. Sarımsaklar ezilip limon suyu ve sirke ile karıştırılır sonra biberlerin üzerine dökülür. Soğuduktan sonra servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder