Balkabaklı Yaş Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya (2 katlı, sade)
- 1 kg balkabağı
- 2 su bardağı toz şeker
- keki ıslatmak için portakal suyu
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
- fındık veya ceviz içi
Çilekli Tart
Kolay Waffle(Tost Makinesinde)
marzipan pasta süsleme hamuru
Marzipan’ ı en iyi pasta süslemede kullanılan hamur olarak tanımlayabiliriz. Marzipan’ ın İran kökenli olup Avrupaya Türkler tarafından tanıtıldığına inanılmakla beraber, Macaristan ve İtalya kökenli olduğuda iddia edilmektedir. Marzipan Almanya’ nın Baltık Denizi bölgesine ait bir özellik olagelmiştir. Özellikle Lübeck geleneksel Marzipan üretimiyle gurur duymaktadır.
Marzipan bünyesinde şeker ve yer bademi içeren bir şekerlemedir. Genellikle tatlı çeşitleri için kullanılmaktadır. Yaygın kullanımı çukalata dolguları, küçük meyve ve sebze taklitleridir. Bazı ülkelerde Marzipan küçük hayvan şekilleri olarak ortaya çıkmaktadır.
Pasta süslemede kullanılan Marzipan, çeşitli şekillere kullanılan özel Marzipan kalıplarıyla sokulabilmektedir. Bu kalıpları Marzipanla kullandığımız gibi, pasta hamuru ilede kullanabiliriz.
0 yorum:
Yorum Gönder