Kefir yapımı
'Kefir yapımı' İçeceklerPing this!
yemek tarifi7 "Kefir yapımı" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011
Kaç Kişilik 4
Süre 48 saat
Zorluk Derecesi: Kolay
Kullanılan Malzemeler:
- •1 veya 2 çorba kaşığı Kefir tanesi . Kefir tanelerini elde etmek için tıklayın..
- •3 4 tane cam kapaklı kavanoz .
- •Naylon veya paslanmaz çelik süzgeç strainer ve kaşık.
- •Kefir koymak için geniş ağızlı bir kap
- •2 kutu taze süt [Her çeşit süt olabilir, yağlı, yağsız, pastörize ]
Hazırlık
Tarifin Hazırlanışı
- Kefir tanelerini temiz cam kavanoza koyun.[Kavanozun üstüne işaret koymanız ileride kefir taneleri çoğalınca fazla miktarı belirlemeniz açısından iyi olacaktır.Koyduğunuz işareti geçen kefir tanelerini başka üretimler için yada başka insanlara vermek için ayırabilirsiniz..]
- Oda sıcaklığında taze süt ekleyin ve 24 saat bekleyin, veya süt koyulaşıncaya kadar yada beğendiğiniz kıvama gelinceye kadar bekleyin.[Kavonozu spot ışık altından ve direk gün ışığından uzak tutun mesela karanlık bir dolaba koyabilirsiniz.. Kavanozu 3/4 ünden daha fazla doldurmayın. ]
- Kavanozu süzgeçe dökün ve kefir tanelerini süzün kavanozu temizleyerek bundan sonra tekrar kullanabilirsiniz.
- Kefiriniz içmeye hazır isterseniz buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.Kapalı hava geçirmez bir kapta oda sıcaklığında 1 gün kadar da dayanabilir
Benzer yemek tarifleri:
- Yağ Yakıcı Diyet Listesi (9.6) Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli’nin Yağ yakıcı tarifi ve diyet listesi: Yağ Yakıcı Diyet Listesi SABAH 1 haşlanmış yumurta (katı) Domates, salatalık, sivribiber, maydanoz ARA (2 saat sonra) 10...
0 yorum:
Yorum Gönder