Acele turşu
Malzemeler:
2,5 bardak elma sirkesi,
1 çay kaşığı tuz,
1 tatlı kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı,
150 gram havuç,
150 gram taze fasulye,
150 gram arpacık soğan,
100 gram yeşil sivribiber,
50 gram kırmızıbiber,
150 gram kereviz kökü ve yaprağı,
100 gram karnabahar,
2 baş sarımsak
1 demet dereotu.
Kırmızı Pancar Turşusu
Bezelye Konservesi
Kullanılacak malzeme (1 litrelik bir kavanoza göre):
1300 – 1500 gram bezelye (kabuklu olarak)
1 çay kaşığı toz şekeri
% 1.5 oranında tuz ve yeteri kadar su.
Havuçlu lahana turşusu
Havuc Turşusu
Malzeme:
2 kg. havuç
2 adet yeşil domates
3 adet yeşil sivri biber
Bir avuç kıyılmış beyaz lahana
5-6 diş ayıklanmış sarımsak
15 adet kadar kereviz yaprağı
Sirke
Tuz
Yapılışı:
Cam kavanoza kabuklarını sıyırıp yıkadığınız havuçları uzunlamasına yerleştirin. Aralarına yeşil domatesleri, biberleri, kıydığınız lahanayı, sarımsakları ve kereviz yapraklarını koyun. Yarısını 1 litreye 3 çorba kaşığı şeklinde hazırladığınız tuzlu su ile, kalan yarısını sirke ile doldurup, kapağını sıkıca kapayın. Bir aya yakın bir süre içerisinde turşunuz hazır olacaktır.
0 yorum:
Yorum Gönder