Enginar Turşusu
Malzemeler
10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr. deniz tuzu
1 lt. Zeytinyağı
Yapılışı
Evde Yeşil Zeytin Yapımı
Evde Yeşil Zeytin Yapımı
Yeşil Kırma Zeytin Nasıl Yapılır
Yeşil Çizme Zeytin Nasıl Yapılır
1.KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruz.Kırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.Bu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi için.Ve takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz.
Menemenlik Nasıl Hazırlanır? – Menemenlik Tarifi
Turşu Tarifleri
Turşu Yapılışları
Turşu Tarifi
Turşu zamanı geldi ve geçiyor.Bildiğiniz güzel tarifler varsa bekliyorum arkadaşlar…
SALATALIK TURŞUSU
Malzemeler
Turşu Nasıl Yapılır?
Yeşil Zeytin Salamurası
Yeşil Zeytin Salamurası
Yeşil Zaytin Salamurası nasıl Yapılır?
Yeşil zeytin salamurasının saklanmasını yapımında kullanılan tuzlu suyla salamuranın ihtimarı sırasında oluşan süt asidi sağlar. Yeşil zeytin salamurası iyi yapıldığı takdirde lezzetli ve değerli bir besindir. Yurdumuzda yetiştirilen zeytinlerin çoğu salamura için elverişlidir.
Yeşil zeytinin toplanması taşınması ve ayırılması: Zeytinler normal büyüklüklerini alıp da renkleri koyu yeşilden açık yeşile dönünce toplanma çağları gelmiş demektir. Olgun zeytinleri zedelememek için sırıkla düşürmeyip elle toplamak gerekir. Taşıma sırasında da zeytinleri koruyabilmek için çuvalla kaplanmış küfe veya selelere yerleştirmek gerekir. Zeytinler iriliklerine göre ayırılırsa salamura işlemi daha düzenli olur. Bu ayırım sırasında zeytinlerin kurtlu hastalıklı ve çürümüş taneleri ıskartaya atılır.
Salamurası yapılmak üzere ayırılmış olan zeytinlerin önce acılığını gidermek gerekir. Bu işlem aşağıdaki usullerle yapılır:
0 yorum:
Yorum Gönder