acele biber turşusu resimli
Patlıcan Turşusu
MALZEMELER
10 küçük patlıcan
2 limonun suyu
2 demet dereotu
1 kg beyaz lahana
4 çorba kaşığı pul kırmızıbiber
1 baş sarmısak (dövülmüş)
10 su bardağı su
1/4 su bardağı sıvı yağ
5 su bardağı sirke
HAZIRLANIŞI
Turşu Kavurması,Turşu Kavurması Tarifi
Taze Fasulye Turşusu Kavurması
Yurşu Kavurması Nasıl Yapılır
Turşu Nasıl Kavrulur
Karadeniz yöresine ait bir tatdır. Karadenizliler genelde fasülye turşusunu sırf kavurma yapmak için kurarlar.
Turşu Suyu
Turşu suyu nasıl yapılır?
turşu suyu hazırlanışı
Turşu Suyu Ölçüleri
Malzemeler :
Su, Tuz (kaya tuzu ise yıkanır ve temizlenir)
Turşu çeşitlerine göre farklı Turşu Suları hazırlanır Bunların başlıcaları
Doğal Elma Sirkesi
Doğal Elma Sirkesi
Elma; çok çeşitli vitamin ve mineral içeren bir meyvedir.
Meyvelerin sultanı denilse yeridir. Çünkü çok derde devadır. Günde 1 elma doktoru uzak tutar deyişi de vardır.
Böylesine değerli bir meyveden elde edilen elma sirkesi de çok derde devadır.
0 yorum:
Yorum Gönder