'Kelek Turşusu' Turşular ve konservelerPing this!

16 Kasım 2011 Çarşamba

'Kelek Turşusu' Turşular ve konservelerPing this!

yemek tarifi7 "Kelek Turşusu" başlıklı yemek tarifi yayın tarihi Salı, 15 Kas 2011

 

Kelek Turşusu

 

Malzemeler:
3 adet küçük boy kelek kavun.
2 baş sarımsak,
1 adet limon,
yarım demet maydanoz,
1 kahve fincanı sirke,
1 çay kaşığı tozşeker,
yeterince tuz
su.

Hazırlanışı:

Kelekleri yıkayarak ince dilimler halinde keselim. Kaşık veya bıçak yardımıyla çekirdeklerini sıyırdıktan sonra tekrar temizce yıkayalım. Dilimlenmiş keleklerin her tarafını tuzlayarak kabukları üst tarafa gelecek şekilde uygun bir tepsiye dizelim. Tepsinin üzerini bir tülbentle örterek 4,5-5 saat kadar bekleterek tekrar yıkayalım. Uygun bir kavanozun dibine maydanozları serelim. Kelek dilimlerini sıkı sıkı dizerek aralarına sarımsakları serpiştirelim. Dilimlenmiş limonları üzerine yerleştirelim. Kavanozu dolduracak kadar hazırladığımız tuzlu suya tozşekeri ve sirkeyi de katarak kavanoza dolduralım. Kavanozumuzun kapağını hava almayacak şekilde sıkı sıkı kapatalım. Zaman zaman kapağı açarak üzerinde oluşan köpükleri bir kepçe ile alalım. Serin ve güneş almayan bir yerde muhafaza ederek olmasını bekleyelim.

 

 

Benzer yemek tarifleri:

  1. Churcill (Çörçil) (5.4) Açıklama : Maden Suyu,Limon ve tuzla mükemmel karışım denemelisiniz.. Kaç Kişilik 1 Süre 5 dk. Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: Maden suyu Limon Tuz Hazırlık Tarifin Hazırlanışı Bir gün Churchill...
  2. Bulgurlu Yeşil Salata Tarifi (5.6) Oktay Usta’nın Bulgurlu Yeşil Salata Tarifi.. Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur Nane Dereotu Maydanoz Yeşil soğan Taze sarımsak Kelek turşusu Kuzu kulağı Limon Zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı 2 su...
  3. Kefir yapımı (5.8) Açıklama : Kaç Kişilik 4 Süre 48 saat Zorluk Derecesi: Kolay Kullanılan Malzemeler: •1 veya 2 çorba kaşığı Kefir tanesi . Kefir tanelerini elde etmek için tıklayın.. •3 4 tane...
  4. Bamya Konservesi (6.8) Bamya Konservesi Bamyaların saplarını ayıklayın yıkadıktan sonra bir tencere bol su 1 kaşık tuz 1 kaşık limon suyu koyup kaynatın. Bamyaları bu suda 3 dakika haşlayın. Haşlanan bamyaları süzüp kavanozlara...
Etiketler:Kelek Turşusu video ,Resimli Kelek Turşusu tarifi, oktay usta Kelek Turşusu tarifi,Kelek Turşusu,videolu Kelek Turşusu tarifi,Kelek Turşusu resim

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder

pratik yemek tariflerini Copyright © 2011