Çikolata ve Kahveli Pasta
400 Gr acı çikolata
250 Gr toz şeker
125 Gr un
4 Çorba kaşığı nescafe
50 Gr pudraşeker
4 Çorba kaşığı kakao
Yapılışı: Derin bir kabın içerisinde yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kahve ve unu ekleyerek çırpma işlemine devam edin. Fırına dayanıklı yüksek kenarlı bir kabı yağlayın. Hazırladığınız karışımı içerisine boşaltın. 200 derecede ısıtılmış fırında hazırladığınız hamuru 25 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Soğuduktan sonra pastayı, yanlamasına keserek üç eşit parçaya ayırın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Diğer tarafta pudra şekeri ve kremayı el mikseri ile çırparak şanti haline getirin, çikolata ile karıştırın. Pişirdiğiniz pastanın her katına bu karışımdan bolca sürün.
Kalan karışım ile pastanın her tarafını kapatın. Küçük bir tel süzgeç ile pastanın üzerine kakao serpiştirin.
Afiyet olsun..
Sodalı kek
Kuru Meyveli Cevizli Kek Tarifi
Malzemeler :
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 su b. sıvıyağ
1 su b. süt
1 su b. kuru üzüm
1 su b. ceviz
1 su b. kuru meyve
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Oktay Usta’nın Sacher Kek Tarifi
Malzemeler
5 yumurta
1 çay b.toz şeker
100 gr.tereyağı
100 gr.çikolata
1 çay b.pudra şekeri
3 çorba k.kakao
2 çorba k.nişasta
4 çorba k.un
1.5 su b.toz fındık
Yarım çay b.su
Çilekli Tiramisu
Çikolata soslu irmik tatlısı yapılışı
1,5 su bardağı irmik
1,5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı hindistan cevizi
80 gr bitter çikolata
yarım çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı : Ocağımızın üzerine bir tencere alalım içerisine irmik, şeker, hindistancevizi ve vanilyayı dökerek karıştıralım. Daha sonra sütümüzüde ilave ederek ocağı yakalım. Kısık ateşte koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Hazırlamış olduğumuz muhallebiyi bir kaba dökerek soğumaya bırakalım. Çikolatayı parçalara ayıralım ve eritmek için sıcağa dayanıklı bir kaba koyalım. Bu kabıda biraz su koyduğumuz başka bir kap içerisine koyarak ocağa alalım. Bu şekilde çikolatalar eriyecektir.
Erimiş çikolatayı tatlının üzerine gezdirelim ve dövülmüş ceviz ile süsleyelim.
0 yorum:
Yorum Gönder